Welk matras heb ik nodig?

17 Mei, 2017 16:24

Pas als je een nieuw matras wilt kopen kom je erachter hoeveel verschillende soorten en maten er eigenlijk zijn. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen een handje en leggen je uit waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuw matras.

Lichaamsgewicht en lengte: size does matter

Wat de juiste stevigheid van een matras is hangt volledig af van jouw gewicht en dat van je eventuele bedpartner. Een persoon van 1,50 meter met een lichaamsgewicht van 90 kg heeft bijvoorbeeld een harder matras nodig dan een persoon van 1,95 meter met hetzelfde lichaamsgewicht. Een goede tip bij het uitproberen van een jouw nieuwe comfortplekje: wanneer het matras te zacht aanvoelt, ben je waarschijnlijk te zwaar voor het matras. De kans bestaat dan dat de materialen je lichaam niet goed genoeg ondersteunen. Deze tip werkt overigens ook andersom: ben je 1,50 meter en licht van gewicht, dan is de kans groot dat een stevig matras niet comfortabel slaapt.

Vergeet je rug niet

Een goed matras speelt een belangrijke rol bij het verminderen of zelfs het verhelpen van rugklachten. Als je rugklachten hebt is het belangrijk dat je een matras aanschaft met drukverlagende eigenschappen, zoals een matras met traagschuim. Het schuim in zo’n matras vormt zich namelijk naar je lichaam, waardoor je rug de juiste ondersteuning krijgt. Ook zonder rugklachten speelt de hardheid van het matras een grote rol: een matras moet altijd goede lichaamsondersteuning bieden om eventuele klachten te voorkomen.

Warm of een koele kikker?

Als je het tijdens je slaap snel warm hebt en als gevolg daarvan transpireert, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een matras dat goed ademt. Koop dan bijvoorbeeld geen latex matras, maar een matras met een kern van pocketveren. Matrassen met een kern van pocketveren ventileren namelijk het best.

Proefslapen

Het is natuurlijk erg vervelend als je er na je aankoop achter komt dat je kersverse matras niet comfortabel ligt. Om te voorkomen dat je ongewild aan het matras vastzit, is de omruilgarantie in het leven geroepen. Matrassenspeciaalzaken als De Matrassenman gebruiken vaak de term ‘proefslapen’. Bevalt je nieuwe matras niet? Dan kun je deze binnen 30 dagen omruilen voor een ander matras.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een nieuw matras? Bel dan naar 0229 239 266 of stuur een email naar: info@matrassenman.nl.

< Zo krijg je jouw kind in slaap: 5 tips Hoe houd ik mijn matras schoon? >