Matrassenfabriek Enkhuizen
Meer dan 50 jaar ervaring
Gratis bezorging

Bootmatras op maat

Bent u de trotste eigenaar van een boot en op zoek naar een bootmatras op maat? Bij onze matrassen komen comfort en functionaliteit samen om een ongeëvenaarde slaapervaring aan boord te creëren. Koop een bootmatras op maat bij De Matrassenman en geniet van onze voordelen:

 • Elk matras is op maat gemaakt in onze eigen Nederlandse fabriek
 • Alle gewenste matrasvormen voor uw boot mogelijk
 • Persoonlijk advies in onze showroom
 • Rechthoekig matras op maat

  Bekijk matrassen

 • Frans matras op maat

  Bekijk matrassen

 • Matras met punt op maat

  Bekijk matrassen

 • Rechthoekig matras met uitsnede op maat

  Bekijk matrassen

 • Maatwerk matras schuine inwendige hoek

  Bekijk matrassen

 • Trapezium matras op maat

  Bekijk matrassen

 • Trapezium matras met 2 schuine hoeken

  Bekijk matrassen

 • Andere vorm matras

  Neem contact met ons op

Zit de gewenste vorm er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we de gewenste vorm voor u kunnen realiseren. Bootmatrassen die uit meerdere delen bestaan maken we ook voor u.

Comfortabel overnachten op uw eigen boot

We begrijpen dat de wereld van boten divers en uniek is en daarom hebben we ons gespecialiseerd op het ontwerpen van matrassen die naadloos passen in de meest onconventionele en charmante kajuiten, of ze nu hoekig of vloeiend zijn. U geniet van alle vrijheid die uw boot biedt, doordat u comfortabel overnacht op een matras in uw eigen boot.

Soorten bootmatrassen

We hebben verschillende soorten bootmatrassen beschikbaar. Zo weet u zeker dat het type matras bij u past en u geniet van een ongestoorde nachtrust. En nog belangrijker: zonder pijntjes wakker wordt. Elk van deze matrassoorten heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Uw keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, slaapgewoonten en eventuele gezondheids- of comfortbehoeften. Het is belangrijk om verschillende opties uit te proberen en het soort matras te kiezen dat het beste past bij uw individuele behoeften.

Koudschuim

Koudschuim matrassen, ook bekend als HR-schuim (High Resilience), zijn gemaakt van een speciaal soort schuim met een open celstructuur. Deze structuur bevordert een goede luchtcirculatie en vochtregulatie, wat resulteert in een koelere en drogere slaapomgeving. Koudschuim matrassen bieden uitstekende veerkracht en ondersteuning, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een goede balans tussen comfort en stevigheid.

Traagschuim

Traagschuim matrassen, ook wel visco-elastische schuimmatrassen genoemd, staan bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam wanneer er druk op wordt uitgeoefend. Dit schuim reageert op lichaamswarmte, waardoor het zachter wordt op de plaatsen waar het lichaam contact maakt met het matras. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde ondersteuning en drukverlichting, waardoor het ideaal is voor mensen met gewrichtspijn of die behoefte hebben aan een matras dat zich naar hun contouren vormt.

Hybride

Hybride matrassen combineren verschillende materialen en technologieën om de voordelen van meerdere matrassoorten te benutten. Een hybride matras is gemaakt van koudschuim en polyether, waardoor ze zeer veerkrachtig zijn. Hybride matrassen zijn geschikt voor mensen die willen profiteren van verschillende slaapvoordelen in één matras.

Speciale stoffen voor bootmatrassen

Ook bieden we speciale stoffen aan voor uw bootmatras, namelijk:

 • Blauwe bootstof
 • Grijze of witte 3D stof, voor uitstekende ventilatie
 • Standaard luxe comfort/cotton
 • Combinaties van bovenstaande zijn ook mogelijk

In vijf stappen uw kajuit correct opmeten

Het correct opmeten van uw kajuit is essentieel om ervoor te zorgen dat het bootmatras perfect past en optimaal comfort biedt. Volg de volgende vijf stappen om uw kajuit correct op te meten:

 1. Verwijder het oude matras en maak de ruimte leeg: haal het bestaande matras uit de kajuit en zorg ervoor dat de kajuit volledig vrij is van eventuele andere voorwerpen, kussens of beddengoed, zodat u de ruimte goed kunt opmeten.
 2. Meet de breedte: meet de breedte van de kajuit op het breedste punt. Plaats het meetlint aan de binnenkant van de kajuit, van de ene zijde naar de andere. Noteer deze meting.
 3. Meet de lengte: meet de lengte van de kajuit op het langste punt. Plaats het meetlint aan de binnenkant van de kajuit, van het hoofdeinde naar het voeteneinde. Noteer deze meting.
 4. Meet de hoogte: meet de hoogte van de kajuit vanaf het oppervlak waarop het matras zal rusten tot het punt van de maximale hoogte. Zo zorgt u ervoor dat u een goede indicatie heeft van de maximale hoogte dat het nieuwe matras mag hebben.
 5. Meet de hoeken en breng vorm in beeld: kajuiten op boten hebben vaak specifieke vormen, afhankelijk van de bootstijl. Controleer of er afgeronde hoeken, schuine wanden of andere bijzondere kenmerken zijn die invloed kunnen hebben op de vorm van het matras en noteer deze samen met de afmetingen.

Als u onzeker bent over het opmeten of als de kajuit een complexe vorm heeft, neem dan contact met ons op of kom langs bij onze showroom in Enkhuizen. Voor matrassen met een schuine kant of rondingen ontvangen we graag een mal of uw huidige matras.

Maak een afspraak 0229 239 266

Voordelen van een bootmatras op maat

Een nieuw bootmatras op maat biedt veel voordelen, zowel wanneer u net een nieuwe of tweedehands boot heeft gekocht als wanneer u al een tijd de boot bezit (en dus slaapt op uw huidige matras). We zetten ze voor u op een rij.

 • Perfecte pasvorm voor unieke ruimtes: standaardmatrassen passen vaak niet goed in de onconventionele en vaak beperkte slaapruimtes van boten. Een matras op maat zorgt voor een naadloze en perfecte pasvorm, ongeacht de vorm en afmetingen van uw kajuit.
 • Optimaal comfort: een op maat gemaakt bootmatras biedt u het hoogste niveau van comfort. U kunt de stevigheid, dikte en materialen kiezen die aansluiten bij uw persoonlijke voorkeuren en slaapgewoonten, waardoor u uitgerust en energiek wakker wordt na een nacht op het water.
 • Verbeterde slaapkwaliteit: een matras dat speciaal is ontworpen voor uw boot verbetert de slaapkwaliteit aanzienlijk. Met de juiste ondersteuning en pasvorm kunt u genieten van een diepere en ononderbroken slaap, zelfs tijdens het varen.
 • Duurzaamheid en lange levensduur: onze op maat gemaakte bootmatrassen worden gemaakt in onze eigen fabriek met aandacht voor detail en kwaliteit. Hierdoor gaan ze over het algemeen langer mee dan standaardmatrassen, waardoor u op de lange termijn kosten bespaart.
 • Gezondheid en welzijn: goede nachtrust is essentieel voor uw algehele gezondheid en welzijn. Door te kiezen voor een matras op maat dat rekening houdt met uw slaapbehoeften, vermindert u rugklachten en slaap gerelateerde problemen.
 • Fris matras voor een tweedehands boot: heeft u een tweedehands boot aangeschaft, dan zit daar misschien nog een matras in van de vorige eigenaar. U heeft geen idee hoelang en door hoeveel mensen dit bootmatras al is gebruikt.

Nadelen van een bootmatras dat niet op maat gemaakt is

Bootmatrassen moeten zo gemaakt zijn dat ze perfect in uw boot passen. Past het matras niet goed, dan kan dat verschillende problemen veroorzaken. Wanneer het matras bijvoorbeeld te klein is, zorgt de deining in het water ervoor dat het matras gaat schuiven. U moet ook letten op de dikte van het matras. Als er bijvoorbeeld kastjes aan de wand zitten, kan een te hoog bootmatras zorgen dat deze lastig zijn om te openen.

Kies voor een ventilatiemat voor uw bootmatras

Boten zijn vaak slecht ventilerend en daarom raden we aan om een ventilatiemat onder uw bootmatras te leggen, eventueel in combinatie met een 3D gaashoes. Zo realiseert u alsnog optimale ventilatie.

Bootmatrassen op maat bij De Matrassenman

Bij De Matrassenman koopt u bootmatrassen van topkwaliteit. Onze toegewijde experts hebben hun kennis en vakmanschap gecombineerd met geavanceerde technologie om matrassen te produceren die perfect passen bij de unieke afmetingen van de kajuit. Of u nu de trotse eigenaar bent van een zeiljacht, motorboot, sloep of een ander vaartuig, ons assortiment op maat gemaakte bootmatrassen biedt u de ultieme slaapoplossing op het water.

Advies nodig bij de aanschaf van uw bootmatras

Heeft u nog vragen of weet u niet zeker welk matras het beste past bij uw wensen? Neem gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze showroom in Enkhuizen. Onze experts helpen u graag met het uitkiezen van het ideale bootmatras.

Maak een afspraak 0229 239 266