Matrassenfabriek Enkhuizen
Meer dan 50 jaar ervaring
Gratis bezorging

Wiegmatras

Een baby slaapt dagelijks gemiddeld 12 tot 18 uur en daarom is het belangrijk om uw pasgeboren kindje goed te laten slapen op een matras met de perfecte ondersteuning. De Matrassenman produceert comfortabele wiegmatrassen en maakt ze op maat voor iedere wieg.

 • Wiegmatrassen uit eigen fabriek
 • Scherp geprijsd
 • Gratis binnen 10 werkdagen in huis
 • Zelf samenstellen mogelijk
 • Rechthoekig matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Frans matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Matras met punt op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Rechthoekig matras met uitsnede op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Maatwerk matras schuine inwendige hoek

  Bekijk matrassen

   

 • Trapezium matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Trapezium matras met 2 schuine hoeken

  Bekijk matrassen

   

Wiegmatras kopen bij De Matrassenman

Uw kindje wordt bijna geboren; de hoogste tijd om alles op orde te krijgen! Daar hoort natuurlijk ook een matras voor in de wieg bij. Bij de zoektocht naar een wiegmatras zijn een aantal zaken van belang. Zo moet het matras de goede maat hebben om in het bed te passen, maar ook de dikte is belangrijk, zodat uw baby lekker ligt in de wieg.

Bij De Matrassenman vindt u verschillende soorten wiegmatrassen met elk hun eigen pluspunten. Meer weten? Ontdek de mogelijkheden online of kom langs in onze showroom om de matrassen met eigen ogen te bekijken en zo tot een goede keuze te komen.

Het juiste matras voor de wieg kiezen

Wist u dat baby’s in hun eerste levensjaar meer dan 6000 uren slapen? Een babymatras van behoorlijke kwaliteit is daarom onmisbaar. Het lichaam van uw kind heeft onder meer correcte ondersteuning nodig. Houd er verder rekening mee dat baby’s regelmatig spugen en nog niet zindelijk zijn. Een afritsbare hoes komt dan ook goed van pas om het bedje naar behoren schoon te houden. En als laatste is ook de soepelheid van de matras een belangrijke factor, omdat kindjes veel bewegen in hun slaap.

De voordelen van onze wiegmatrassen

De gezondheid van uw baby staat natuurlijk voorop en daarom zijn onze wiegmatrasjes vrij van CFK’s, gif en lijmstoffen. Daarnaast ondergaan al onze hoezen een anti-allergische behandeling en kunt u ze in de wasmachine doen. Kindjes verliezen regelmatig vocht in hun slaap; onze wiegmatrasjes beschikken daarom over uitstekende ventilerende eigenschappen. Verder hebben alle matrassen de ideale dikte, zodat ze de wervelkolom van de baby voldoende ondersteunen.

Afmetingen wiegmatras

Vraagt u zich af welke maat het wiegmatras moet hebben? Houd bij het kiezen in gedachten dat er rondom het matras niet meer dan 2 centimeter ruimte overblijft. Hiermee voorkomt u dat het handje of voetje van uw kindje vast komt te zitten. Stel daarom eerst de afmetingen van de wieg vast en maak daarna uw keuze.

Wiegmatras op maat

Wiegjes zijn er in vele maten en vormen en het is uiteraard belangrijk dat het matras perfect in de wieg past. Daarom produceert De Matrassenman ook maatwerk, zoals een ovaal wiegmatras. Ontdek de mogelijkheden online of kom langs in onze showroom voor advies.

Materiaal van onze wiegmatrassen

U vindt bij ons verschillende babymatrassen van koudschuim. Dit materiaal heeft als groot voordeel dat het zorgt voor een perfecte temperatuur en een correcte vochtbalans. Daarnaast beschikt een wiegmatras van koudschuim over voldoende veerkracht om het groeiproces van uw kindje op de best mogelijke manier te bevorderen. Verder hebben we wiegmatrasjes met een toplaag van NASA schuim en een kern van HR-koudschuim. NASA schuim staat voor optimaal comfort dankzij de uitmuntende orthopedische kenmerken.

Heeft u nog vragen?

Bij De Matrassenman bieden we naast kwaliteit en scherpe prijzen ook snelle gratis verzending en advies op maat aan. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op of kom langs in onze showroom om het juiste wiegmatras voor uw baby te kopen.

Maak een afspraak 0229 239 266