Blog

De 6 meest opvallende slaapgewoontes uit het buitenland

Elk land heeft zijn eigen cultuur, ook wanneer het om slapen gaat. De gemiddelde Nederlander kruipt het liefst om een uur of 11 onder de wol, terwijl in sommige andere landen de avond dan pas begint. Sommige landen houden er gekke slaappatronen en bizarre gewoontes op na. Wij zetten ze voor je op een rij!

De levensduur van je matras: hoeveel jaar gaat mijn matras mee?

Er zijn weinig mensen die weten wanneer hun matras aan vervanging toe is. Er wordt daardoor vaak te lang gebruikgemaakt van versleten matrassen. Je matras heeft helaas niet het eeuwige leven, maar hoeveel jaar gaat een matras dan eigenlijk mee? En zijn er tips om de levensduur van je matras te verlengen?

Met deze 5 tips slaap jij zelfs in de zomer lekker

Vind jij het ook zo lastig om je nachtrust te pakken tijdens de warme zomernachten? Wees gerust: je bent niet de enige die af en toe badend in het zweet wakker wordt zodra de temperaturen buiten oplopen. De meeste mensen slapen het beste in een verduisterde kamer met een temperatuur tussen de 15 en 19. Tijdens lange en warme zomerdagen lukt slapen helaas vaak minder gemakkelijk, maar wij geven je vijf slaaptips die je een eind op weg helpen.

Zo krijg je jouw kind in slaap: 5 tips

Genoeg slapen is voor kinderen van groot belang. Om goed te kunnen groeien, zich goed te kunnen concentreren op school en voldoende energie te hebben voor alle dagelijkse bezigheden, is voldoende nachtrust essentieel. Om op latere leeftijd slaapproblemen bij kinderen te voorkomen, is het goed om ze van kleins af aan te laten wennen aan een vast bedritueel.

Welk matras heb ik nodig?

Pas als je een nieuw matras wilt kopen kom je erachter hoeveel verschillende soorten en maten er eigenlijk zijn. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen een handje en leggen je uit waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuw matras.

Hoe houd ik mijn matras schoon?

Tijdens je slaap verlies je maar liefst 0,25 tot twee liter vocht, waardoor er een perfecte leefomgeving voor huisstofmijt en bacteriën ontstaat. Deze beestjes zijn namelijk gek op vochtige, warme en donkere plaatsen. Voorkom dat jouw matras de perfecte broedplaats wordt voor ongewenste bezoekers door je matras regelmatig te reinigen.

Vanaf nu is slecht slapen verleden tijd

Moe wakker worden is voor veel mensen dagelijkse kost. Toch is het niet normaal (en gezond) om na het opstaan vermoeider te zijn dan de avond ervoor. Tijd voor actie! Ontdek de oorzaak en vind een passende oplossing zodat jij weer uitgerust wakker wordt. De Telegraaf deed samen met experts onderzoek naar slapen en heeft een aantal slaapfeitjes op een rijtje gezet. Deze dingen wist jij vast nog niet over slapeloosheid. Wij zeggen: slaap lekker!

Hoeveel slaap heb je nodig?

Het is algemeen bekend dat de meeste mensen gemiddeld 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig hebben. Dit geldt echter niet voor iedereen: het ideale aantal slaapuren verschilt per persoon. Sommige mensen hebben misschien aan 6 uur slaap genoeg, terwijl de ander 9 uur slaap nodig heeft om de volgende dag fris en fruitig te zijn. Er zijn richtlijnen waar je je aan kunt houden als het om de hoeveelheid slaap per nacht gaat. Maar wat zijn deze richtlijnen dan eigenlijk  en wat gebeurt er als je niet aan deze slaapuren toe komt?

Slapen: de feiten en fabels op een rij

Over een goede nachtrust bestaan nogal wat onduidelijkheden: er zijn verschillende feitjes en fabels over slapen. Val je bijvoorbeeld sneller in slaap als je schaapjes telt, kun je slaap inhalen en slaap je dieper wanneer je alcohol hebt gedronken? Wij zetten de meest bekende feiten en fabels over slapen voor je op een rijtje.

Tips om energiek wakker te worden

Vind jij vroeg opstaan ook zo verschrikkelijk en heb jij nooit begrepen hoe ochtendmensen zo vrolijk zijn als ze net zijn opgestaan? Heb jij altijd moeite met je bed uitkomen en wordt je nooit echt uitgerust wakker? Wij geven je graag een paar tips om energiek wakker te worden.

Getoond 1–10 van 30123