Blog

Wanneer is een matras aan vervanging toe?

Op een gegeven moment is uw matras aan vervanging toe, maar hoe bepaalt u nou wanneer het moment daar is? Belangrijk is om de leeftijd van uw matras en uw eigen lichamelijke gezondheid voorop te zetten. In dit blog vertellen we u enkele tekenen waar u op kunt letten, zodat u op tijd uw oude matras inwisselt voor een nieuwe.

Wat betekent de comfortzone van een matras?

Een comfortzone in een matras betekent dat een matras uit verschillende zones bestaat waar een stevigere of juist zachtere druk ontstaat. Comfortzones worden vooral toegepast op matrassen van koudschuim, traagschuim of met pocketvering.

Doe de test: welk type slaper ben jij?

Het is algemeen bekend dat jouw slaapritme te vergelijken is met een vroege vogel of een nachtuil. Maar wist je dat onze slaapgewoontes met meer dieren vergeleken worden? Volgens een Amerikaanse slaapdokter zijn er vier soorten slaapkoppen: leeuwen, dolfijnen, beren en wolven. Bekijk snel welk slaaptype jij bent!

Een powernap: middagdutje voor groot en klein

Wil jij ’s middags graag even powernappen? Dat is helemaal niet zo gek! Doe in de middag lekker je ogen dicht om volledig op te laden. Met een powernap weet jij zeker dat je genoeg energie hebt om de rest van de dag goed door te komen.

Ga spierkrampen tijdens de nacht tegen: 4 tips

Word jij ’s nachts uit je slaap gerukt door spierkramp in je benen? Geen paniek, je bent niet de enige! Jij bent – samen met maar liefst 40% van de Nederlandse bevolking - de pechvogel met nachtelijke spierkrampen. De kramp zorgt voor een onrustige nacht en kan je nachtrust zelfs flink verstoren. En net wanneer je denkt dat je ervan af bent en je been weer neerlegt, schiet de kramp in je kuit of voet terug. Met deze 4 tips helpen wij je om van de spierkramp af te komen. Slaap lekker!

De 6 meest opvallende slaapgewoontes uit het buitenland

Elk land heeft zijn eigen cultuur, ook wanneer het om slapen gaat. De gemiddelde Nederlander kruipt het liefst om een uur of 11 onder de wol, terwijl in sommige andere landen de avond dan pas begint. Sommige landen houden er gekke slaappatronen en bizarre gewoontes op na. Wij zetten ze voor je op een rij!

De levensduur van je matras: hoeveel jaar gaat mijn matras mee?

Er zijn weinig mensen die weten wanneer hun matras aan vervanging toe is. Er wordt daardoor vaak te lang gebruikgemaakt van versleten matrassen. Je matras heeft helaas niet het eeuwige leven, maar hoeveel jaar gaat een matras dan eigenlijk mee? En zijn er tips om de levensduur van je matras te verlengen?

Met deze 5 tips slaap jij zelfs in de zomer lekker

Vind jij het ook zo lastig om je nachtrust te pakken tijdens de warme zomernachten? Wees gerust: je bent niet de enige die af en toe badend in het zweet wakker wordt zodra de temperaturen buiten oplopen. De meeste mensen slapen het beste in een verduisterde kamer met een temperatuur tussen de 15 en 19. Tijdens lange en warme zomerdagen lukt slapen helaas vaak minder gemakkelijk, maar wij geven je vijf slaaptips die je een eind op weg helpen.

Zo krijg je jouw kind in slaap: 5 tips

Genoeg slapen is voor kinderen van groot belang. Om goed te kunnen groeien, zich goed te kunnen concentreren op school en voldoende energie te hebben voor alle dagelijkse bezigheden, is voldoende nachtrust essentieel. Om op latere leeftijd slaapproblemen bij kinderen te voorkomen, is het goed om ze van kleins af aan te laten wennen aan een vast bedritueel.

Welk matras heb ik nodig?

Pas als je een nieuw matras wilt kopen kom je erachter hoeveel verschillende soorten en maten er eigenlijk zijn. Voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen een handje en leggen je uit waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuw matras.

Getoond 1–10 van 351234