Matrassenfabriek Enkhuizen
Meer dan 50 jaar ervaring
Gratis bezorging

Hoofdkussens

Koop de goedkoopste hoofdkussens met een uitstekende ondersteuning van uw hoofd en nek vanaf € 10,-. U heeft de keuze uit kapok hoofdkussens, orthopedische hoofdkussens, latex hoofdkussens, boxkussens, puntkussens, gezondheidskussens en hypoallergene hoofdkussens. De Matrassenman biedt u bovendien:

 • Hoofdkussens voor de laagste prijs: vanaf € 10,-
 • Gratis bezorging van uw hoofdkussen bij een bestelling vanaf € 49,-
 • Bestel uw hoofdkussen direct online en reken veilig af via iDEAL

Ons assortiment hoofdkussens

Filters
 • Filters
 • Maximale belasting

  Hoofdkussen kopen

  U bestelt uw hoofdkussen direct online via de webshop en rekent veilig af via iDEAL. Wij leveren uw hoofdkussen binnen 10 werkdagen bij u thuis. Woont u in Nederland, dan betaalt u geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 49,-.

  Wilt u advies over het kiezen van een geschikt hoofdkussen? Neem contact met ons op via 0229 239 266 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag bij het kiezen van een hoofdkussen, matras en dekbed.

  Maak een afspraakBel 0229 239 266

  Tips om het juiste hoofdkussen te kiezen

  Voor een comfortabele slaaphouding is het belangrijk dat u een geschikt hoofdkussen heeft. Bekijk hieronder welk kussen bij uw slaaphouding past.

  Hoofdkussen voor buikslaper

  Wanneer u voornamelijk op uw buik slaapt, kiest u een laag kussen. Het kussen mag de nek niet belasten tijdens het slapen. Een zacht, soepel kussen is aan te raden.

  Hoofdkussen voor zijslaper

  Bij een zijslaper ligt de druk voornamelijk op uw schouders. Koop daarom een dik hoofdkussen dat extra ondersteuning biedt aan uw nek en hoofd.

  Hoofdkussen voor rugslaper

  Slaapt u op uw rug, dan is het belangrijk dat het hoofdkussen uw nek goed ondersteunt. Een dunner, flexibel en zacht kussen heeft de voorkeur.

  Voor advies over het kiezen van een geschikt hoofdkussen neemt u contact met ons op via telefoonnummer 0229 239 266 of via het contactformulier.

  Maak een afspraakBel 0229 239 266

  Soorten hoofdkussens

  Boxkussens

  Een boxkussen is dik in het midden én aan de randen. De opstaande rand rondom het kussen geeft het kussen meer dikte. De kussens zijn geschikt voor zijslapers, omdat het kussen voldoende ondersteuning biedt aan de nek en de rug.

  Puntkussens

  Een puntkussen is dik in het midden en dunner aan de randen. Het klassieke model kussen is de meest voorkomende kussenvorm. Puntkussens zijn vooral zeer geschikt voor buikslapers, maar zijn ook een prima oplossing voor zijslapers en rugslapers.

  Kinderkussens

  Een kinderkussen is kleiner en dunner dan een kussen voor volwassenen. De kussens zijn veerkrachtig, voeren warme, vochtige lucht af en voeren frisse lucht aan. Het kussen is antiallergisch: het weert huisstofmijt en bacteriën.

   

   

  Hypoallergeen hoofdkussen

  Een hypoallergeen hoofdkussen of antiallergisch hoofdkussen stoot allergenen en huisstofmijt af, waardoor de kans op allergische reacties aanzienlijk afneemt. Heeft u allergieën, dan is de kans groot dat uw klachten verminderen dankzij de aanschaf van een hypoallergeen kussen.

  Orthopedisch hoofdkussen

  Een boxkussen is dik in het midden én aan de randen. De opstaande rand rondom het kussen geeft het kussen meer dikte. De kussens zijn geschikt voor zijslapers, omdat het kussen voldoende ondersteuning biedt aan de nek en de rug.

   

   

  Kapok hoofdkussen

  Een kapok hoofdkussen bevat kapok, een katoenachtige stof. Het kussen reguleert het vocht uitstekend en blijft koel wanneer u er op slaapt. Het veerkrachtige hoofdkussen is stevig, ademt goed en ondersteunt uw hoofd en nek. Ook wanneer u allergisch bent voor huisstofmijt is een kapok hoofdkussen zeer geschikt. De vezels zijn namelijk voorzien van een wasachtig laagje waar de huisstofmijten niet van houden.

  Latex hoofdkussen

  Op een latex hoofdkussen ligt u heerlijk comfortabel, omdat het materiaal uw nek en hoofd actief ondersteunt. De kussens behouden hun oorspronkelijke vorm, ook na verloop van tijd. Onze latex kussens bevatten natuurlatex met een hoge elasticiteit voor het beste slaapcomfort.

   

   

  Kussen met holle vezels

  Een hoofdkussen met holle vezels is een synthetisch hoofdkussen dat gevuld is met 100% polyester vezels. U past de dikte van het kussen zelf aan: via de handige ritssluiting voegt u vulling toe of haalt u vulling uit het kussen.

   

   

  Matrassen en bedbenodigdheden

  U koopt bij De Matrassenman de beste hoofdkussens, zodat u optimaal geniet van uw nachtrust. Daarnaast vindt u bij ons ook matrassen: koudschuim matrassen, traagschuim matrassen, pocketvering matrassen en  topdekmatrassen. Tevens bieden wij u diverse soorten dekbedden voor eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden, hoeslakens, lattenbodems en matrasbeschermers voor matrassen met diverse afmetingen.

  Neem contact met ons op

  Maak een afspraak met een van onze experts via het telefoonnummer 0229 239 266 of via het contactformulier. Wij adviseren u graag over de hoofdkussens die geschikt voor u zijn en u een uitstekende nachtrust bieden. Ook is het mogelijk om op afspraak langs te komen in onze showroom in Enkhuizen voor vrijblijvend advies.

  Maak een afspraakBel 0229 239 266