Hoe houd ik mijn matras schoon?

28 April, 2017 12:15

Tijdens je slaap verlies je maar liefst 0,25 tot twee liter vocht, waardoor er een perfecte leefomgeving voor huisstofmijt en bacteriën ontstaat. Deze beestjes zijn namelijk gek op vochtige, warme en donkere plaatsen. Voorkom dat jouw matras de perfecte broedplaats wordt voor ongewenste bezoekers door je matras regelmatig te reinigen.

Keep it fresh!

Neem tijdens het stofzuigen van je slaapkamer ook één keer in de maand je matras mee. Het klinkt misschien een beetje gek, maar wanneer je je matras stofzuigt, zuig je direct het vuil eruit. Als je de volgende nacht flink ligt te zweten, zullen er minder snel vlekken ontstaan omdat een groot deel van het vuil uit het matras is verwijderd.

Stomen

Door je matrastijk zo nu en dan te stomen, zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk bacterievrij kunt slapen. De hoge temperatuur van het stoom zorgt er namelijk voor dat de bacteriën verdwijnen. Daarnaast verdwijnt ook het vuil en stof uit het matrastijk, waardoor huisstofmijt zich minder snel kan nestelen. Aanbevolen wordt om jouw matrastijk naar een stomerij te brengen waar het vakkundig gestoomd wordt.

Ventileer je matras regelmatig

Laat je matras goed luchten door regelmatig een raampje open te zetten in de slaapkamer. Op deze manier voorkom je niet alleen een muffe lucht, maar zorg je er ook voor dat het matras droog blijft. Hierdoor krijgen schimmels en huisstofmijt minder kans om zich te nestelen in jouw matras.

Verwijder vlekken

Het is heel normaal dat er af en toe een vlek van transpiratievocht of bloed in jouw matras zit. Om deze vlekjes te verwijderen, raden wij aan om een schoonmaakmiddel voor bekleding op basis van enzymen of citrus op de vlek aan te brengen. Laat het middel vijf minuten intrekken en dep het schoonmaakmiddel vervolgens met een schone, witte doek.

Maak gebruik van een matrasbeschermer

Om je matras schoon te houden, kun je er ook voor kiezen om een matrasbeschermer te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een luxe molton hoeslaken, dat jouw matras beschermt tegen transpiratievocht en huisstofmijt. Deze molton kun je gewoon wassen in de wasmachine.

Wil je meer weten over het schoonhouden van jouw matras? Neem contact met ons op door te bellen naar 022 923 9266 of stuur een e-mail naar info@matrassenman.nl.

< Welk matras heb ik nodig? Vanaf nu is slecht slapen verleden tijd >