Tips om energiek wakker te worden

9 December, 2016 12:20

Vind jij vroeg opstaan ook zo verschrikkelijk en heb jij nooit begrepen hoe ochtendmensen zo vrolijk zijn als ze net zijn opgestaan? Heb jij altijd moeite met je bed uitkomen en wordt je nooit echt uitgerust wakker? Wij geven je graag een paar tips om energiek wakker te worden.

Leer je slaapritme kennen

Een slaapritme bestaat uit vijf fases waar we elke nacht een aantal keer doorheen gaan. Het beste moment om op te staan is wanneer je je in de lichtste slaapfase bevindt. Met behulp van bijvoorbeeld een slaap-app kun je erachter komen wanneer dit is. Je kunt ook proberen om je wekker een half uurtje eerder of later te zetten om te kijken of dit verschil maakt.

Kies een energieke wekker

Van een schelle piep of irritante radio wordt niemand blij. Stel daarom een leuke en energie wekker in waar je vrolijk van wordt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wakker te worden met je favoriete nummer. Een andere optie is een wekker die je langzaam wakker maakt, zoals een wake-up light.

Neem een koude douche

Natuurlijk is een warme douche prettig ’s ochtends, maar een koude douche is veel effectiever! Een koude douche zal je helpen om goed wakker te worden omdat het een signaal geeft voor het vrijlaten van adrenaline, waar je energie van krijgt.

Motiveer je hersenen

Door meteen na het wakker worden je hersenen aan het werk te zetten, word je een stuk beter wakker. Er zijn bijvoorbeeld apps waarbij je eerst een sommetje moet oplossen voordat je je wekker uit kunt zetten.

Geef je lichaam een kickstart

Rek- en strekoefeningen, yoga of een ochtendwandeling: bewegen direct na het opstaan zorgt ervoor dat je echt goed wakker wordt. Beweging helpt je de slaap van je af te schudden en maakt je sneller fris.

Uiteraard helpt een goed matras ook om beter te slapen en energiek wakker te worden. Bel met onze experts via het telefoonnummer 0229 – 239 266, stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

< Slapen: de feiten en fabels op een rij Hoe komt het dat we soms letterlijk in slaap ‘vallen’? >