Deze apps zorgen ervoor dat je in slaap valt

9 June, 2016 09:16

Plafondstaren, elk uur de klok zien verspringen, piekeren. Komt dit je bekend voor? Grote kans dat je – net als 1 op de 3 Nederlanders – moeite hebt met in slaap komen. Jouw smartphone is hiervoor de oplossing, want er zijn verschillende apps beschikbaar die ervoor zorgen dat je beter en dieper slaapt.

Slaap Lekker

Deze uitgebreide app helpt je met inzicht krijgen in jouw slaapgedrag, door het bijhouden van een slaapdagboek. Daarnaast worden er praktische opdrachten, tips en coaching gegeven om je slaapklachten te verminderen. Het programma helpt je met het op orde krijgen van jouw dag- en nachtritme, die grote invloed hebben op de nachtrust.

Gratis te downloaden

Yoga For Insomnia

Deze bijzondere app staat vol met yoga oefeningen die slapeloosheid tegen moeten gaan. Door stressverminderende meditatietechnieken te combineren met rustgevende muziek wordt het slaappatroon verbeterd. Deze app is vooral handig als je al wat ervaring met yoga hebt.

Te downloaden voor €2,99

Sleep Pillow Ambiance

Het geluid van de wind, kabbelende golven of zacht vogelgezang: als dat niet rustgevend is! Deze app staat vol met natuurgeluiden die jou in een staat van rust brengen, zodat je daarna lekker in slaap valt.

Gratis te downloaden – een uitgebreidere versie is verkrijgbaar voor €1,59

Sleep Better

Vorig jaar behoorde Sleep Better tot de best verkochte apps van Nederland. Doordat je de telefoon op je matras legt, meet het programma jouw slaapgedrag: van wanneer tot wanneer je slaapt, hoe lang je diepe slaap duurt en wanneer je wakker wordt. Je kunt aangeven of je laat hebt gegeten, alcohol hebt gedronken of tot laat hebt gewerkt. Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan jouw slaapgedrag, zodat je kunt zien hoeveel invloed ze op elkaar hebben.

Gratis te downloaden – een uitgebreidere versie is verkrijgbaar voor €1,99

Twilight

Geen oefeningen of metingen met deze app, maar een verandering van de kleurtemperatuur van het beeldscherm van je telefoon. Smartphones, tablets en laptops zenden een blauwachtig licht uit dat de melatonineaanmaak in de hersenen remt. Deze stof regelt de slaap-waak cylcus, en raakt uit balans door dit licht. Twilight zorgt ervoor dat er een rode, lage intensiteit licht gebruikt wordt voor het beeldscherm, zodat je daarna gewoon fijn in slaap kunt vallen.

Gratis te downloaden

Kan je, zelfs na het gebruik van deze apps, nog niet goed in slaap komen? Denk dan eens aan de aanschaf van een nieuw, comfortabel matras. Matrassenman heeft een uitgebreid aanbod en levert ook matrassen op maat. Ga bij ernstige slapeloosheid altijd naar de huisarts.

< Snel in slaap met de 4-7-8 techniek 7 slechte gewoonten die u uit uw slaap houden >