Wakker worden met de Matrassenman

11 February, 2016 11:00
Wij begrijpen als geen ander dat het heerlijk is om lekker lang in bed te slapen en ongegeneerd uit te slapen. Zeker als u op één van de heerlijke matrassen van de Matrassenman ligt. Toch gaat het dagelijkse leven gewoon door en zijn we in de meeste gevallen genoodzaakt om ’s ochtends uit bed te gaan. Voor de één wat moeilijker dan voor de ander. Voor de niet vroege vogels onder ons een aantal tips om makkelijker het bed uit te komen.

1. Sta elke dag, ook in het weekend, op hetzelfde tijdstip op

Ritme is heel erg belangrijk en maakt het makkelijker om vroeger op te staan. Wanneer u altijd op hetzelfde tijdstip opstaat, zal het lichaam eraan gewend raken.

2. Los een som wanneer de wekker gaat

Druk niet gelijk op de snooze-knop, maar zet de hersens aan het werk. Wanneer ze een som op moeten lossen zijn ze gelijk wakker.

3. Eet iets eiwitrijks

Eiwitten zorgen ervoor dat u, in tegenstelling tot wanneer u koolhydraten eet, meer energie krijgt.

4. Drink direct een glas (lauw) water met citroensap erin

Erg goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem. Drinkt u het in de ochtend dan zal u zich gelijk een stuk wakkerder en fitter voelen.

5. Zet de wekker op een plek waarvoor u het bed uit moet.

Eenmaal uit bed maakt het een stuk makkelijker om niet nog even te blijven liggen. Door de wekker op een andere plek te zetten bent u wel genoodzaakt om het bed uit te gaan, tenzij u het fijn vindt om een lange tijd naar de wekker te blijven luisteren.

6. Beloon uzelf

Waar houdt u heel erg van? Een heerlijke kop koffie, uw lievelingsthee, een versgeperst glas jus d’orange? Zorg ervoor dat u een goede reden heeft om op tijd uit bed te komen. Wat is er nou beter dan een hele fijne beloning?

7. Regel het licht in uw slaapkamer goed

Een wake-up light kan uitkomst binnen. De hersenen reageren door het slaaphormoon (melatonine) en het energiehormoon (cortisol) op een bepaalde manier op licht. De slaap- en energiehormonen worden door het wake-up light op de juiste manier geactiveerd, waardoor u op een natuurlijke manier wakker wordt.

Heeft u zelf nog goede tips om makkelijker op te staan? Wij horen ze graag!
< Zes dingen die er gebeuren tijdens de slaap Wist u dit over dromen? >