Gratis bezorging
Goedkoopste matrassen van Nederland
Matrassenfabriek Enkhuizen

Proefslapen uitleg

Voorwaarden voor proefslapen:

- 30 dagen proefslapen geldt op alle éénpersoons matraskernen,
- U kunt uw matraskern alleen omruilen voor een matraskern met dezelfde afmeting.
- LET OP: Deze omruilgarantie geldt niet voor Aktie en Maatwerk matrassen en matrassen van Polypreen.
- Bij proefslapen blijft de matrashoes uw eigendom, alleen de matraskern wordt omgeruild
- De periode van 30 dagen proefslapen gaat in op de dag van levering.
- Er mag éénmalig gebruik worden gemaakt van de omruilgarantie.
- Het omruilen leidt niet tot een nieuwe ingangsdatum van de garantie. Dit blijft de leverdatum van het eerste matras.
- U kunt de matraskern in de fabriek in Enkhuizen laten vervangen door een andere matraskern van uw keuze. De kosten bedragen dan €19.-
- De meer of minder prijs van de nieuwe matraskern wordt verrekend. Is de door u nieuwe gekozen matras kern voordeliger dan het eerder gekozen type, dan ontvangt u hiervoor een tegoedbon. Is de vervangende matraskern duurder dan de eerder gekozen versie, dan betaalt u de meerkosten van het andere type matraskern. Daarnaast kan het zijn dat er een vergoeding wordt berekend voor een matrashoes, als deze duurder is dan de matrashoes van het nieuw gekozen matras.

Bent u niet in de gelegenheid om de matraskern bij onze fabriek om te ruilen, dan kunnen wij dit ook bij u thuis doen. Let op: indien een matraskern wordt aangeboden voor omruil garantie dan dient deze netjes in de originele verpakking of vergelijkbaar alternatief te zijn verpakt en dicht geplakt.Onze transporteur kan de matraskern dan zo bij u komen omruilen. Niet correct ingepakte matraskernen worden niet mee retour genomen, aan u doorberekend en het recht op proefslapen komt hiermee te vervallen. De logistieke en verwerkingskosten voor een omruiling van een matraskern binnen Nederland bedragen € 59.- Voor topdekmatrassen is dit € 39.- Voor om ruilingen in België bedragen de kosten 79.-. Tegoedbonnen zijn niet te verrekenen met de evt logistieke en verwerkingskosten.

 Proefslapen/omruilgarantie is wat anders als de bedenktijd

Let op: De omruilgarantie die wij bieden, is wat anders dan de "Wet koop op afstand".
De Matrassenman is lid van Stichting Webshop Keurmerk, wat onder andere inhoudt dat u op de aankoop van uw matras via internet altijd een bedenktijd heeft van 14 dagen. Dus wanneer u zich bedenkt, kunt u uw matras altijd binnen die veertien dagen na ontvangst nog terug sturen, mits deze niet beslapen is en in oorspronkelijke en onbeschadigde staat verkeert. Het matras of product mag nog niet zijn gebruikt of nog niet zijn uitgepakt ivm de hygiëne.

Dus zodra u gaat proefslapen, gaat de omruilgarantie in, en wanneer u het matras nog niet heeft gebruikt of nog niet heeft uitgepakt geldt de bedenktijd van 14 dagen, zoals die beschreven staat in de algemene voorwaarden van De Matrassenman en de Stichting Webshop Keurmerk. Voor meer informatie zie ook: Ruilen en Retourneren.

De Matrassenman 18-7-2019