Matrassenfabriek Enkhuizen
Meer dan 50 jaar ervaring
Gratis bezorging

Matras voor rugklachten

Bent u op zoek naar een matras voor rugklachten? Alsu rugklachten heeft, is het belangrijk om te investeren in een matras dat specifiek ontworpen is om deze klachten te verminderen. Een goed matras kan helpen om de wervelkolom in een natuurlijke positie te houden, drukpunten te verminderen en rugpijn te verlichten. Wat is het beste matras voor rugklachten? Ontdek onze uitgebreide collectie matrassen en vind het perfecte matras voor een goede nachtrust.

 • Vind het beste matras voor uw rugklachten
 • Binnen 10 werkdagen gratis bezorgd
 • Stel zelf uw matras op maat samen
 • Rechthoekig matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Frans matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Matras met punt op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Rechthoekig matras met uitsnede op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Maatwerk matras schuine inwendige hoek

  Bekijk matrassen

   

 • Trapezium matras op maat

  Bekijk matrassen

   

 • Trapezium matras met 2 schuine hoeken

  Bekijk matrassen

   

Rugklachten matrassen van De Matrassenman
Het is verstandig om u te verdiepen in de verschillende soorten materialen en de eigenschappen hiervan. Bij een matras voor rugklachten is het belangrijk dat u een matras kiest dat aansluit op uw specifieke wensen, klachten en uw slaaphouding.

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn gemaakt van veren die zijn verpakt in aparte componenten: ‘pockets’. Deze matrassen zijn veerkrachtig en geschikt voor zowel rug- als zijligging en zijn specifiek ontworpen om de wervelkolom te ondersteunen. Daarnaast zijn ze voorzien van verschillende comfortzones om afzonderlijke delen van het lichaam te ondersteunen.

Toplaag bij een pocketvering matras tegen rugpijn

Een afdeklaag op een pocketvering matras is van groot belang voor het comfort, de vochtabsorptie en de gewichtsverdeling van het matras. Er zijn verschillende soorten afdeklagen voor pocketvering matrassen met unieke eigenschappen en prestaties voor een betere slaapervaring bij rugklachten:

Koudschuim toplaag

Een pocketvering matras met een koudschuim toplaag is een goede keuze voor mensen die op hun buik, zij of rug slapen. Deze afdeklaag biedt stevige ondersteuning aan en behoudt de verkoelende eigenschappen van de pocketvering dankzij de open celstructuur.

Traagschuim toplaag

Een pocketvering matras met een traagschuim afdeklaag zorgt voor een zachtere slaapervaring en een hogere drukvermindering voor de gewrichten. Het schuim vormt zich namelijk naar uw lichaam. Dankzij de compactere celstructuur verwarmt traagschuim meer dan koudschuim.

Gel toplaag

Een gel toplaag helpt om warmte af te voeren en druk te verminderen op specifieke delen van het lichaam. Omdat gel matrassen koeler zijn en druk verminderend werken, kunnen ze helpen om een beter slaapcomfort te verkrijgen.

Gel matrassen

Gel matrassen bestaan uit gel gevulde veren of gel gevulde schuimlagen, vaak van traagschuim of koudschuim. Gel matrassen zijn populair bij mensen die het snel warm krijgen of last hebben van rug- of nekklachten. Een gel toplaag kan afkoelen in koudere temperaturen waardoor deze dan harder kan aanvoelen.

Schuim matrassen

Schuim matrassen bestaan volledig uit schuim of zijn opgebouwd vanuit een dragende kern, bijvoorbeeld pocketvering. Ook zijn er topdekmatrassen gemaakt van schuim, die een extra laag van comfort en ondersteuning kunnen toevoegen.

Er zijn verschillende soorten schuim die worden gebruikt in matrassen:

Deze matrassen danken hun populariteit aan een vermindering van drukpunten, een goede ondersteuning en comfort.

Latex matrassen

Latex is een duurzaam, stevig en veerkrachtig materiaal. Latex matrassen zijn populair omdat ze goed ventileren, hypoallergeen zijn en een lange levensduur hebben. Natuurlatex matrassen zijn gemaakt van 100% natuurlijke latex. Synthetische latex matrassen zijn gemaakt van een mengsel van natuurlijke en synthetische latex. Een latex matras is echter niet geschikt voor iedereen; sommige mensen zijn gevoelig of allergisch voor latex.

Hybride matrassen

Hybride matrassen combineren de beste slaaptechnologieën, vaak gaat het om een mix van schuim en vering. Het grootste voordeel van een hybride matras is dat deze licht is van gewicht.

Welk matras bij rugklachten?

Een koudschuim of traagschuim matras kan helpen bij rugklachten omdat deze matrassen goede ondersteuning bieden voor de wervelkolom en een goede drukverdeling garanderen.

Traagschuim matras tegen rugpijn


Traagschuim matrassen zijn vaak aanbevolen voor mensen met chronische rug- en nekklachten, omdat het de wervelkolom ondersteunt en helpt bij het verminderen van pijn. Een traagschuim matras:

 • Is geschikt voor alle slaapposities.
 • Vormt zich naar de contouren van het lichaam.
 • Ontlast de bloedvaten en zenuwbanen.
 • Verdeeld het lichaamsgewicht evenredig.
 • Houdt warmte vast.

Koudschuim matras tegen rugpijn

Koudschuim is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een matras met een goede ondersteuning voor de rug, maar het vormt zich niet naar het lichaam. Een koudschuim matras:

 • Heeft goede ventilatie en een verkoelende werking.
 • Heeft een antiallergische werking.
 • Is zacht en stevig.
 • Ondersteunt de natuurlijke houding van het lichaam.
 • Heeft een langere levensduur.

Matras voor rugklachten op maat

Het beste matras voor rugklachten is afhankelijk van uw voorkeuren en lichaam. Bent u op zoek naar een matras voor rugklachten? Dankzij onze eigen fabriek kunt u bij ons uw eigen matras op maat samenstellen. U kiest welke afmetingen, welk soort matras en welke hardheid u wenst.

Ontvang advies van onze specialisten

Heeft u hulp nodig bij uw zoektocht naar een geschikt matras voor uw rugklachten? Neem dan contact op met de specialisten van De Matrassenman. Met meer dan 50 jaar expertise kunnen we u uitstekend helpen. Neem contact op of kom langs in de showroom in Enkhuizen.

Maak een afspraak 0229 239 266